YÖKDİL Puan Hesaplama

0
1115
YÖKDİL Puan Hesaplama aracı ile hemen YÖKDİL Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri Puanını Hesapla

YÖKDİL, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarından adayların kendi alanlarındaki dil becerilerini test etmeye yönelik bir yabancı dil sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenen YÖKDİL Puanınızı aşağıdaki yökdil puan hesaplama aracı üzerinden hesaplayabilirsiniz.

YÖKDİL Nedir?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ÖSYM tarafından Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri alanları şeklinde düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL hakkında daha fazla bilgi alabilmek için “YÖKDİL Nedir?” Başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

YÖKDİL Puan Seviyeleri Nelerdir?

YÖKDİL, adayların 100 puan üzerinden değerlendirildiği 80 soruluk bir yabancı dil sınavıdır. Sınav sonucunda adayların aldığı puanların belirli karşılıkları bulunur. A, B, C, D, E olarak seviyelendirilen bu harfler adayların başvuru yapacağı özel kurumlar ya da kamu kuruluşları tarafından talep edilebilmektedir. A en iyi seviye, C orta seviye ve E en düşük seviye olarak değerlendirilir.

YÖKDİL Puanı Harf Karşılıkları Nedir?

YÖKDİL, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) ile eşdeğer olduğundan YÖKDİL sonucunda alınan puanların aşağıdaki belirli harf karşılıklarına denk gelebilir. Onları ise şöyle sıralanabilir;

  • 90-100 Puan Arası A Seviyesi
  • 80-89 Puan Arası B Seviyesi
  • 70-79 Puan Arası C Seviyesi
  • 60-09 Puan Arası D Seviyesi
  • 50-59 Puan Arası E Seviyesi

Siz de yökdil Puan Hesaplama aracımızı kullanarak seviyenizi kolayca öğrenebilirsiniz.

YÖKDİL’den Kaç Puan Almalıyım?

YÖK tarafından kararı verme yetkisi üniversitelere bırakılmıştır. Bu nedenle yüksek lisans başvurularında talep edilen YÖKDİL puanı değişebilmektedir.  Ayrıca birçok üniversite yabancı dil puanını yüksek lisans başvurularında istememektedir. Ancak bu durum Doktora ve Doçentlik için geçerli değildir. Doktoraya veya Doçentliğe başvuracak bir aday YÖKDİL Sınavı’ndan minimum 55 almalıdır. YÖKDİL’den kaç puan aldığınızı öğrenmek için yukarıda yer alan yökdil Puan Hesaplama Aracımızı kullanın.

YÖKDİL Sınavına girecekler için en önemli bir diğer sorun ise Fen, Sosyal, Sağlık alanlarından hangisinden sınava girecekleridir.

Sınava hazırlanmayı düşünüyorsanız, YÖKDİL'de hangi soru tiplerinin sorulduğunu detaylıca öğrenmelisiniz.
Sınava hazırlanmayı düşünüyorsanız, YÖKDİL’de hangi soru tiplerinin sorulduğunu detaylıca öğrenmelisiniz.

YÖKDİL’e hazırlanmayı düşünüyor ancak YÖKDİL’ye nasıl hazırlanacağınızı ve hangi tarz soruların sorulduğunu bilmiyorsanız adaylara yol göstermesi amacıyla daha önce kaleme aldığımız yazılarımızı okuyabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

8 − 1 =