YDS Puan Hesaplama

0
204
YDS Puan Hesaplama aracı ile YDS puanınızı hemen hesaplayın!

Akademik kariyer, kamu kurumları ve özel kurumlarda kadro, dil tazminatı gibi sebeplerle talep edilen yabancı dil puanı için ÖSYM tarafından düzenlenen YDS Puanınızı aşağıdaki YDS Puan Hesaplama aracı üzerinden hesaplayabilirsiniz.

YDS Nedir?

Yabancı Dilbilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ÖSYM tarafından düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YDS hakkında daha fazla bilgi alabilmek için “YDS Nedir?” Başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

YDS Puan Seviyeleri Nelerdir?

YDS, adayların 100 puan üzerinden değerlendirildiği 80 soruluk bir yabancı dil sınavıdır. Sınav sonucunda adayların aldığı puanların belirli karşılıkları bulunur. A, B, C, D, E olarak seviyelendirilen bu harfler adayların başvuru yapacağı özel kurumlar ya da kamu kuruluşları tarafından talep edilebilmektedir. A en iyi seviye, C orta seviye ve E en düşük seviye olarak değerlendirilir.

YDS Puanı Harf Karşılıkları Nedir?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) sonucunda alınan puanların belirli harf karşılıkları bulunmaktadır. Onları ise şöyle sıralanabilir;

  • 90-100 Puan Arası A Seviyesi
  • 80-89 Puan Arası B Seviyesi
  • 70-79 Puan Arası C Seviyesi
  • 60-09 Puan Arası D Seviyesi
  • 50-59 Puan Arası E Seviyesi

Siz de yukarıda yer alan YDS puan hesaplama aracını kullanarak YDS Puan harf karşılığını öğrenebilirsiniz.

YDS’den Kaç Puan Almalıyım?

YDS’ye giren doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Yüksek lisansa girişte YDS puanını kullanmak isteyen adayların ise belirli bir puanı aralığı bulunmamakla birlikte başvuru yapacakları üniversitenin kurulu tarafından belirleyeceği seviye geçerli olacaktır.

Sınava hazırlanmayı düşünüyorsanız, YDS'de hangi soru tiplerinin sorulduğunu detaylıca öğrenmelisiniz.
Sınava hazırlanmayı düşünüyorsanız, YDS’de hangi soru tiplerinin sorulduğunu detaylıca öğrenmelisiniz.

YDS’ye hazırlanmayı düşünüyor ancak YDS’ye nasıl hazırlanacağınızı ve hangi tarz soruların sorulduğunu bilmiyorsanız adaylara yol göstermesi amacıyla daha önce kaleme aldığımız yazılarımızı okuyabilirsiniz.

YDS’de Hangi Sorular Sorulmaktadır?

YDS İlk 16 soru, vocabulary (kelime), preposition (edat), tense (yüklem), connectors (bağlaç), relative clauses (sıfat cümleciği), noun clauses (isim cümleciği) ve diğer gramer soruları özelinde oluşmaktadır. Bu bölümde, vocabulary kısmından 1 noun (isim), 1 verb (fiil), 1 adjective (sıfat), 1 adverb (zarf), 2 phrasel verb (takım fiil) olmak üzere toplam 6 soru gelmektedir. Geriye kalan sorularda gramer sorularının belirli bir sayısı olmamakla birlikte ağırlıklı olarak tense, connectors ve preposition sorulmaktadır.
– 10 adet YDS Cloze Test sorusu yer almaktadır. 2 paragraf için 5’er soru vardır.
– 10 tane YDS Cümle Tamamlama sorusu ile karşılaşırız.
– 6 adet YDS Çeviri Sorusu sorulmaktadır. 3 tanesi İngilizceden Türkçeye, 3 tanesi ise Türkçeden İngilizceye çeviri bilgisini ölçmektedir.
– Toplam 20 soru için 5 paragraf yer almakta ve her paragrafta 4 soru sorulmaktadır.
– 5 YDS Diyalog Tamamlama sorulmaktadır.
– 4 YDS Eş Anlamlı Cümle sorusu gelmektedir.
– 4 adet YDS Paragraf Tamamlama sorusu çözmemiz istenir.
– Son olarak 5 tane YDS İlgisiz Cümle sorusu adaylara sorulmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

3 × four =