Son Sınıf Tıp Fakültesi Öğrencilerine YÖK’ten Güzel Haber

0
726

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, yaptığı açıklama  Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinin mezuniyetlerinin ertelenmemesi için harekete geçildiğini iletti.

24 Nisan 2020 tarihinde YÖK Başkanı Yekta Saraç, Twitter hesabı’nda Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinin mezuniyetlerinin ertelenmemesi adına YÖK tarafından alınan kararları iletti.

Daha önceki günlerde öğretmen adaylarının uygulamalı derslerinin ‘ders, ödev ve dosya hazırlığı’ ile telafi edilebileceği ve hemşirelik öğrencilerinine uzaktan eğitim ile de staj seçeneği ve mezuniyet aşamasında olan eczacılık ve diş hekimliği öğrencilerinin de staj eğitimleri için salgın sürecinde öğrencilere yaz döneminde veya uzaktan öğretimle staj seçeneği sunmuştu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK’ün salgın sürecinde üniversite öğrencilerinin karşılaşabileceği çeşitli mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde alınan yeni kararı açıkladı:

YÖK Başkanı Saraç’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama detayları:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, küresel Koronavirüs salgını kapsamında uzaktan eğitim sürecinde alınan yeni karara yönelik açıklamasında şunları iletti:

“Tıp Fakültesi son sınıfı öğrencilerimizin (intörnler) uygulama eğitimlerinin yaz aylarına kalmasının, küresel salgın nedeniyle mezuniyetlerini olumsuz yönde etkileyebileceği düşüncesinden hareketle yeni bir karar alarak üniversitelerimize bildirdik.

“İntörnler için “farklı ve kolaylaştırıcı” seçenekler sunduğumuz, sadece bu yıl bahar dönemi için geçerli olacak olan kararımızın hayırlı olmasını dileriz…”

 

Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’ın açıklamasında ilettiği üniversitelere gönderilen yazının içeriğinde;

Doktor adayı öğrenciler kendi rızalarının alınması ile eğitimlerine eğitim aldıkları üniversite hastanelerinde devam edebilecek. Ayrıca öğrenciler dilediklerinde şu anda bulundukları şehirde bir başka üniversite hastanesinde, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarında ayrıca ilgili birimlerin izin vermeleri duruma bağlı olarak aile hekimliği, halk sağlığı merkezleri gibi birimlerde yapacakları saha uygulamaları, intörnlük uygulamaları eğitimlerinin kalan kısmına sayılabilecek.

İntörnler bunun dışında eğitimlerinin uygulama aşamasında kalan sürelerini, uzaktan öğretim yoluyla ders, ödev, proje, vaka analizi gibi çalışmalarla da tamamlayabilecek.


YÖK tarafından alınan öğretmen adaylarının uygulamalı ders aşamaları için alınan karar ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Hemşirelik öğrencileri için YÖK tarafından alınan kararla sunulan staj seçeneklerini içeren yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Eczacılık ve Diş Hekimliği öğrencileri için YÖK tarafından alınan karar ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

16 − eleven =