Samsun Üniversitesi 21 Akademik Personel Alacak!

0
497

Samsun Üniversitesi 21 Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi alımı yapacak!

Samsun Üniversitesi 21 Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi olarak akademik personel alacağımı yapacağını duyurmuştur.

Samsun Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu hükümlerine göre Öğretim Üyesi alınacaktır. Adayların 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde ve diğer ilgili mevzuatlardaki şartları taşıması gerekmektedir.

Adayların özgeçmiş ve yayın listeleri ile birlikte bilimsel çalışmalarını (makale, tez, kitap vb.) kapsayan dosyalarını (profesörler için 6 takım; doçent ve doktor öğretim üyeleri için 4 takım) Üniversitemiz “Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri Yönergesi” doğrultusunda ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvuru adresine teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Süreci:

  • Adaylar, eser listelerini yazılı olarak teslim etmek ve başvuru dosyalarını bir (1) takım olarak başvuru sırasında sunmak kaydıyla, başvuru dosyalarındaki bilimsel eserlerini (makale, tez, kitap vs.) 3 adet USB ve 1 adet DVD ortamında teslim etmeleri gerekir.
  • Doktora ve doçent unvanı yurtdışından alınmış ise denkliğinin Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylandığını gösterir belgenin eklenmesi gerekmektedir.
  • Profesör kadrosuna başvuranlar adayların başlıca araştırma eserini belirtmeleri gerekmektedir.
  • İlanımıza www.samsun.edu.tr adreslerinden ulaşılabilir.
  • Adayların www.samsun.edu.tr adresinden ulaşabilecekleri Samsun Üniversitesi Öğretim Üyesi Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru için Gerekli Belgeler

  • Adayın başvurduğu kadroya ait, anabilim dalı, kadro derecesi ve açıklamaları içeren dilekçe
  • Özgeçmiş ve yayın listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarından profesörler 6 takım; doçent ve doktor öğretim üyesi başvuruları için 4 takım dosya
  • Lisans, yüksek lisans, doktora belgesi; profesörler için doçentlik belgesi (onaylı)
  • 2 adet fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Erkek adayların askerlik durumlarına ilişkin belgenin aslı veya onaylı kopyası
  • Halen çalışanlar ve daha önce kamu hizmeti bulunanlar için hizmet belgesi
  • E-devlet kapısından alınan sabıka kaydı,

İlanda Samsun Üniversitesi alım yapılacak kadroyu aşağıda belirtmiştir:

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Fakültesi: Uçak Bakım ve Onarım bölümü 1 Profesör alımı için aranan koşullar; SHY-147 ve SHY-66 kapsamında teorik eğitmenlik şartlarını sağlamış olup, havacılıkta insan faktörleri ve PART 147/66 havacılık mevzuatına hakim olmak. SHY 147 kapsamında eğitim müdürlüğü form 4 belgesine sahip olmak.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi: Ekonomi ve Finans bölümü İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat  Anabilim Dalı 1 Doçent alımı için aranan koşullar; Yüksek lisans ve doktorasını iktisat alanında yapmış olup, uluslararası işgücü piyasaları ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi Fakültesi: Temel Bilimler bölümü 5 Dr. Öğretim Üyesi alımı için aranan koşullar; Yüksek lisans ve doktorasını kimya alanında yapmış olup, moleküler baskılanmış sensörler ve nanokompozit hidrojeller konularında çalışmalar yapmış olmak.

Diğer kadro detayları için tıklayınız.

Bu haberle ilgili forum sayfamız üzerinden görüşlerinizi iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

10 − two =