Lise Geçiş Sınavı Başvuruları Otomatik Yapıldı

0
68

Milli Eğitim Bakanlığı, Lise Geçiş Sınavı’na girecek öğrencilerinin kayıtlarını otomatik olarak yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı,  sekizinci sınıf öğrencilerinin velilerini, sınav başvurusu ve onay işlemleri ile alakalı sms ile bilgilendirdi.

Covid -19 salgını nedeniyle Lise Geçiş Sınavı başvuruları otomatik yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS’ye girecek öğrencilerin başvurularını sistem üzerinden otomatik olarak tanımladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer tarafından 30 Mart tarihinde velilerden ve öğrencilerden gelen soruların yanıtlandığı salgın sürecinde sınav ve yerleştirilme süreçlerinin iyileştirilmesi danışmanlık kurulunda” 3 Nisan tarihinde kılavuzu yayımlayınca öğrenciler başvuru yapmak için panikleyebilirler. Aileler başvuru için okula gitmek zorundalar mı? Bunun önlemini aldınız mı?” sorusuna ” Kılavuz yayımlandığında da görülecek. Bu sene koronavirüs önlemleri nedeniyle tüm öğrencilerin sınava kayıtlarını otomatik olarak biz yapacağız. Özel eğitim ve yurt dışı başvuruları gibi bazı istisnalar dışında hiçbir öğrenci ve velimizin bir şey yapmasına gerek yok. Bu sene okul yöneticilerimizin başvuruları onaylama sürecini de iptal ettik. Kayıtlar otomatik olarak yapılacak. İsteyen öğrenci sınava girebilecek.” yanıtı verilmişti.

MEB tarafından SMS bilgilendirmesi:

Öğrencilerin velilerine kısa mesaj göndererek bilgilendirme sağlayan MEB ‘in mesajı velilere: “Sınav bilgilerini, ‘//e-okul.meb.gov.tr’ web sayfası üzerindeki e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden kontrol edebilirsiniz.” şeklinde iletildi.

Bu bilgilendirme ile binlerce öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘nın otomatik olarak tanımladığı LGS kayıtlarını sistem üzerinden kontrol edebilecekler.

Bknz: LGS başvuruları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

3 × 1 =