Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

TOEFL ITP ile TOEFL IBT farkı nedir?

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
4,615 Görüntüleme
(@balca)
Üye
Katılım : 5 sene önce
Gönderiler: 1039
Konu başlatıcı  

TOEFL SINAVI NEDİR?

Test of English as a Foreign Language açılımına sahip TOEFL sınavı akademik İngilizce seviyesini ölçen ve yurt dışında 150 den fazla ülkede 10 binden fazla üniversite ve enstitü tarafından kabul edilir. TOEFL sınavı aynı zamanda göçmenlik departmanlarının barınma ve iş vizesi verirken, medikal ve lisanslı acentalar  profesyonel sertifikalandırma amacıyla ve bireysel olarak İngilizce öğrenirken gelişmelerini takip etmek isteyenlerin seviyelerini ölçmek amacıyla katıldıkları geçerli bir sınavdır. https://www.ets.or g" target="true">ETS tarafından düzenlenir.

TOEFL-iBT ve TOEFL-ITP arasındaki fark nedir? 

TOEFL-iBT (internet-based test ) : iBT henüz uluslararası kurumlar tarafından en çok talep edilen sınav olduğu ve şu anda TOEFL değerlendirmesine başvuranların% 96'sı tarafından tercih edildiği için, bu sınava girmeniz yurtdışındaki programlara başvurunuzu etkilemez.

TOEFL iBT sınav formatı dört değerlendirme parametresine sahiptir; okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Bu bölümlerin her birinin 0-30 arası bir puanı vardır, hepsi bir araya getirilerek maksimum 120 puana ulaşabilir.

 

Geçmişte, bu sınav ağırlıklı olarak ABD veya Avustralya'da okumak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilirken bu durum günümüzde değişmiş bulunmaktadır. TOEFL IBT, İngiltere de dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkede yaygın olarak kabul edilmektedir. Tek yapmanız gereken, herhangi bir testi kaydetmeden önce ilgilendiğiniz programların gereksinimlerini kontrol etmektir.

Öğrenci vizesi için başvuruyorsanız, bu sınav sürecinizi kolaylaştırabilir. Genellikle, İngilizce yeterliliğine dair kanıt göstermek vize talebinden sonra aranan şartlardan biridir.

 

TOEFL-ITP (Institutional Testing Program ) : Bu sınav sadece İngilizce seviyelerini kişisel nedenlerle veya akademik bir bağlamda ölçmek isteyenler için uygundur - bir iş başvurusunu içeriğini zenginleştirmek veya İngilizce dil kursunun etkinliğini değerlendirmek adına girilebilir.

Tabii ki istisnalar bulunmaktadır. Bunlar: bazı ulusal değişim programları bazı durumlarda TOEFL iBT'yi ve ITP'yi kabul edebilir. Ayrıca, İngilizce'nin resmi dil olmadığı ülkelerde bulunan bazı kurumlar aslında her türlü TOEFL'ı kabul etmektedir. Ancak, kabul sürecinde TOEFL ITP'yi kabul etmenin uluslararası kurumlar arasında, özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde çok yaygın bir uygulama değildir. 

ITP’nin soruları ve içeriği, bir üniversite sınavında bulacağınıza çok benzer. Değerlendirmeler sözlü ve okuduğunu anlama, yapı ve yazılı anlatımda yapılır. Bu nedenle, bu konuşma becerilerinde sorun yaşayanlar için iyi bir seçenektir, çünkü bu bölüm değerlendirmeye alınmaz.

Aldığınız sınav seviyesine bağlı olarak puanlar değişebilir: 200-500 başlangıç ​​/ orta seviye ölçeğinin aralığıdır ve 310-677 orta / ileri seviye ölçeğine karşılık gelir. Türkiye'de de düzenlenmektedir.

 

 


   
Alıntı
Paylaş: