Boğaziçi Üniversitesi 7 Akademik Personel Alacak!

0
525

Boğaziçi Üniversitesi 7 Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi alımı yapacak!

Boğaziçi Üniversitesi 7 Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi olarak akademik personel alacağımı yapacağını Resmi Gazete üzerinden duyurmuştur.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Fakülteleri, Enstitüsü ve Yüksekokulunda açık bulunan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartları ve “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri ile “Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları” uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Doktor Öğretim Üyeleri alınacaktır

Başvuruda İstenen Belgeler

Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve tamamlanan doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladıkları kaynakları, üstlendikleri idari görevlerle ilgili bilgileri kapsayan belgeleri 1 nüsha dosya ve 5 adet CD veya USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladıkları kaynakları, üstlendikleri idari görevlerle ilgili bilgileri kapsayan belgeleri 1 nüsha dosya ve 3 adet CD veya USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, varsa yönetmiş oldukları yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarını kapsayan belgeleri 1 nüsha dosya ve 3 adet CD veya USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlıkları, Enstitü veya Yüksekokul Müdürlüklerine başvurmaları duyurulur.

(Üniversitemiz öğretim üyesi kadrolarına yapılacak ilk başvurularda yabancı dil koşuluna ilişkin olarak, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’ in 8. maddesinin 7. fıkrasında belirtilen şartlardan en az birinin sağlandığına dair belge ibraz edilmesi gerekmektedir.)

Aranan Nitelikler

  • Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.
  • Adayların yeni Türk edebiyatı ve karşılaştırmalı edebiyat alanlarında çalışmaları olması gerekmektedir.
  • Adayların aritmetik geometri temelinde hiperbolik çok katlılar, Maass formlar ve modüler yöntemler konularında uzmanlaşmış olması gerekmektedir.
  • Adayların matematiksel eniyileme, çizge kuramı ve uygulamaları, hesaplama karmaşıklığı alanlarında uzmanlığı ve uluslararası yayınları olması gerekmektedir.
  • Adayların online eğitim yazılımlarının ve oyun temelli öğrenme ortamlarının tasarlanması (tercihen 3D) konusunda yayınlarının olması gerekmektedir.
  • Adayların kimya eğitiminde kavramsal anlama, çoklu gösterimler ve üstbilişsel farkındalık konularında yayınlar yapmış olması gerekmektedir.
  • Adayların sınır çalışmaları üzerine uzmanlaşmış olması, hem II. Meşrutiyet, hem de Erken Cumhuriyet dönemleri üzerine saygın uluslararası dergilerde yayınlarının bulunması gerekmektedir.
  • Adayların kültür turizmi, kültürel miras yönetimi, sürdürülebilir turizm ve destinasyon yönetimi konularında akademik çalışma ve uluslararası kabul görmüş bilimsel dergilerde yayınlarının bulunması gerekmektedir.

İlanda Boğaziçi Üniversitesi alım yapılacak kadroyu aşağıda belirtmiştir:

Fen – Edebiyat Fakültesi: Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik bölümleri

Mühendislik Fakültesi: Endüstri Mühendisliği bölümü

Eğitim Fakültesi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölümleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi anabilim dalı

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu: Turizm İşletmeciliği bölümü

Resmi gazete ilanı için tıklayınız.

Bu haberle ilgili forum sayfamız üzerinden görüşlerinizi iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

3 × 1 =