Batman Üniversitesi 21 Öğretim Üyesi Alımı Yapacak!

0
1252

Batman Üniversitesi akademisyen alım ilanı yayımladı.

Batman Üniversitesi çeşitli fakülte/enstitü ve bölüm/ana bilim dallarına 21 öğretim üyesi alımı ile alakalı ilanı 1 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımladı.

Batman Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanında 6 Doktor Öğretim Üyesi, 7 Doçent ve 8 Profesör alımı yapılacağını duyurdu.

“Batman Üniversitesi Rektörlüğünden:
Üniversitemiz birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547, 2914 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik esasları ile 657 sayılı Devlet Memurları
Kanunu’nun 48. maddesindeki genel hükümler, ilanda belirtilen diğer koşullar ve Üniversitemiz Senatosunca belirlenen Akademik Yükseltilme ve Atanma
Kriterleri Yönergesi doğrultusunda Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır.”
İlanda yer alan Batman Üniversitesi ve üniversiteye alım yapılacak öğretim üyesi kadroları için ilgili kadroyu içeren fakülteler aşağıda iletilmiştir:
  • İslami İlimler Fakültesi: Temel İslam Bilimleri
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: Spor Yöneticiliği
  • Fen-Edebiyat Fakültesi: Matematik, Psikoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı
  • Güzel Sanatlar Fakültesi: Müzik, Sinema-Televizyon, Resim
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Sağlık Bakım Hizmetleri
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu: Pazarlama ve Reklamcılık
  • Beşiri Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu: Makine ve Metal Teknolojileri
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi: İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümlerine alım yapılacaktır.

Genel Açıklamalar:

  1. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.
  2. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir.
  3. Müracaat eden adayların öğretim üyeliği kadrolarına başvuru ile ilgili Batman Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde belirtilen koşullara uyup uymadığı Üniversitemizce oluşturulacak “Ön Değerlendirme Komisyonu” tarafından incelenecek olup, bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşıdığı tespit edilen adayların müracaatları kabul edilecektir.
  4. Yapılan başvurular ilan edilen kadro derecesine haiz olması gerekmektedir.
  5. Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olanlar var ise atamaları iptal edilecektir.
  6. Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuru yapabilirler.
  7. Başvuru süresi bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün (01.12.2020-15.12.2020 ) olup, başvurular şahsen veya posta ile yapılacaktır.
  8. Başvuru evrakları geri iade edilmeyecektir.
  9. Profesör ve Doçent kadrolarına başvuracak adaylar, başvuru evrakları ile birlikte Personel Dairesi Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların ise ilanda belirtilen birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları ve İstenilen Belgeler:

  • Profesör kadroları daimi statüde olup,
    • Adayların başvurdukları ana bilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmişlerini, nüfus cüzdan fotokopisi, hizmet belgelerini, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, 2 adet fotoğraf, lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgesinin onaylı örneği, yayın listelerini,
      Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde yer alan Ek-3 Puanlama Şablonunun doldurulmuş örneği, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına, (Dosyadaki tüm bilgilere yer verilmek şartıyla 5 nüsha dosya CD/DVD/flashdisk ortamında da gönderilebilecektir.)

  • Doçent kadroları daimi statüde olup,
    • Adayların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmişlerini, nüfus cüzdan fotokopisi, hizmet belgelerini, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, 2 adet fotoğraf,lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgesinin onaylı örneği, yayın listelerini, Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde yer alan Ek-3 Puanlama Şablonunun doldurulmuş örneği, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına, (Dosyadaki tüm bilgilere yer verilmek şartıyla 3 nüsha dosya CD/DVD/flashdisk ortamında da gönderilebilecektir.)
  • Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar;
    • Başvurdukları programı belirten dilekçelerine özgeçmiş, nüfus cüzdan fotokopisi, hizmet
      belgelerini, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, onaylı öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora/ uzmanlık belgesi), 2 adet fotoğraf, yayın listesi, Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde yer alan Ek-3 Puanlama Şablonunun doldurulmuş örneği ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek ilanda belirtilen birimlere (Dosyadaki tüm bilgilere yer verilmek
      şartıyla 3 nüsha dosya CD/DVD/flashdisk ortamında da gönderilebilecektir.) başvuracaklardır.
Başvuru Tarihleri:
  • İlan Başlangıç Tarihi : 01.12.2020
  • Son Başvuru Tarihi : 15.12.2020

İlan içeriğindeki diğer detayları incelemek ve bilgi almak için tıklayınız
İlan hakkında görüşlerinizi forum sayfamız üzerinden iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

3 + 3 =