2020 yılı DGS Ek Tercihleri Başladı!

0
55

2020-DGS Ek Tercihleri Alınmaya Başlandı!

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda 2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) ek tercihlerinin alınmaya başlandığı duyuruldu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün DGS Ek Tercihleri ile alakalı açıklamasında:

Değerli DGS adaylarımız, 2020-DGS ek tercih işlemleri başlamıştır. Tercihlerinizi 5-11 Kasım tarihleri arasında ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim. #2020DGS” şeklinde belirtmiştir.

Kimler DGS Ek Tercihi Yapabilir?

Ek Tercih işlemleri 5-11 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak çevrimiçi olarak yapacaklardır. Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınmaktadır.

  • 2020-DGS merkezi yerleştirmede herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıt olanlar ek tercihte bulunamaz.
  • Ek yerleştirmeye dahil olabilmek için hem hiçbir üniversiteye kaydolmamış olmanız hem de gerçekleştirilen 2020-DGS’ye girmiş olmalısınız.
  • Ek Tercih tablolarında yer alan Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilirler.
  • Ek yerleştirme için yapabileceğiniz tercih sayısı en fazla 30’dur.
  • 2020-DGS Ek Yerleştirmede, 2020-DGS Kılavuzu, 2020-DGS Tercih Bilgileri ve Ek Yerleştirme
    İle İlgili Açıklamalar metninde yer alan ilke ve kurallar ile yükseköğretim programlarının koşul ve açıklamaları geçerli olmaktadır. Adayların bu kılavuz ve metinlerde geçerli şartları sağlaması gerekmektedir.

Bu haberle ilgili forum sayfamız üzerinden görüşlerinizi iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

eight − two =