YÖK, TUS ve EUS Kontenjan Taleplerini Topluyor!

0
171

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) kontenjan taleplerini topluyor!

YÖK , 2021 2. Dönem Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS 2. Dönem) ve Eczacılık Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) kontenjan taleplerini topluyor.

17 Mart 2021 tarihinde resmi internet sitesinden duyuru yapan YÖK , TUS 2. Dönem ve EUS  kontenjan talepleri en geç 2 Nisan 2021 tarihine kadar iletilmeli ifadesinde bulundu.

Bilindiği üzere Tıp Fakültelerinden mezun adayların Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonrasında sınav sonuçlarına göre tercih yapması gerekmektedir. Bu durum Eczacılık Fakültelerinden mezun olan adaylar içinde Eczacılık Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonrası için aynı şekilde geçerlidir.

Bu kontenjanlar her ne kadar sınavlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenmektedir. Buna rağmen Üniversiteler bünyelerinde açmak istedikleri kontenjan bilgilerini YÖK’e iletmektedir. YÖK ile Sağlık Bakanlığı iş birliği ile onaylanan kontenjanlar tercih yapmak isteyen adaylara sunulmaktadır.  

Üniversiteler kontenjan talepleri aşağıda ilettiğimiz YÖK’ün
duyurusuna uygun olarak iletmelidirler: 

2021 2. Dönem TUS Kontenjanları

“6 Nisan 2014 tarih ve 28983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği” nin 12/1 maddesi gereğince; 2021 2. Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı kontenjan talepleri toplanacaktır. Tıp-Sağlık Komisyonunca değerlendirilmek üzere rektörlük personel daire başkanlıklarınca doldurulması istenilen talep bilgileri http://www.yok.gov.tr​ Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) içerisinde yer alan “Personel İşlemleri”  “TUS Kontenjan Talep Formu” sekmesinden yapılacaktır. 

Talep bilgilerinin en son 2 Nisan 2021 cuma günü saat 23.59′ a kadar girilmesi gerekmektedir. “

2021 EUS Kontenjanları

​”21 Ekim 2016 tarih ve 29864 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan “Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nin 5/1 maddesi gereğince; 2021 Eczacılık Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı kontenjan talepleri alınacaktır. Tıp-Sağlık Komisyonunca değerlendirilmek üzere http://www.yok.gov.tr duyurular kısmında yer alan formdaki bilgilerin eksiksiz yanıtlanması ve doldurulan formların en geç 2 Nisan 2021 cuma günü mesai bitimine kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.

EUS Talep Formuna ulaşmak için tıklayınız.                                             

Not: Talep Formu Rektörlük Personel Daire Başkanlıkları tarafından doldurulacaktır “


YÖK ile alakalı diğer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Bu haberle ilgili forum sayfamız üzerinden görüşlerinizi iletebilirsiniz:
2021 TUS 2. Dönem için
2021 EUS için

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

nineteen + four =