Ücretsiz ALES Kaynakları

0
2705

Akademik başvurularda önemli sınavlardan biri olan ALES’ e hazırlanırken faydalanabileceğiniz ücretsiz ALES kaynakları haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kaynak araştırmasında öncelikle sınavda hangi alana ihtiyacınız varsa o alana yönelik kaynaklara yönelmelisiniz. Bu anlamda kaynak kadar çalışma yöntemleri de önemlidir. Çalışmalarınızı destek almadan bireysel olarak yapıyorsanız size yardımcı olabilecek ücretsiz ALES kaynakları ve çalışma yöntemleri ile ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

ALES’ e Nasıl Çalışmalıyım?

Sınavda 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru vardır. Sayısal soruları, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yöneliktir. Sözel soruları ise sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yöneliktir.

  • Sayısal ve sözel konularından bilmediğiniz veya unuttuğunuz yerleri YGS veya ALES konu anlatımlı ve çözümlü kitaplardan çalışabilirsiniz.
  • Konuları çalışırken çalıştığınız konuya yönelik soru bankasında sorular çözmeli ve çıkmış sorulara bakmanız faydalı olacaktır.
  • Sözel konulara çalışırken soru çözme aşamasında her gün ya kitap okuyarak ya da İnternetten hızlı okuma tekniklerine bakılmalı. Hızlı okuma teknikleri düzenli yapılacak alıştırmalarla ALES sınavında size çok şey kazandırır.
  • Hızlı okuma tekniklerinin yanında mantık soruları için bol soru çözülmeli ve matematik oyunları, sudoku, bulmacalar vs. yöntemlere başvurulmalı ve sadece mantık soruları üzerine hazırlanmış güncel sorular çözülmelisiniz.
  • Hem sayısal mantık hem de sözel mantık için İnternette birçok video mevcut. Bunlara başvurulmalı ve nasıl çözümler getirildiği incelenmeniz faydalı olacaktır.
  • Özellikle Sözel alanda iyi bir sonuç elde etmek için kitap okumalı, okuma hızını artırmalı ve bol soru çözmelisiniz.
  • ALES sınavında soruları çözerken çok dikkatli bir şekilde okumalı ve soruyu anlamadan kesinlikle cevaba yönelmemelisiniz. Bu nedenle sınavda odaklanmak çok önemlidir.
  • Soruları okurken -özellikle mantık sorularını- anlamlandırma yapmak için sorunun üstüne küçük notlar alabilirsiniz. Çözümlemede bu yöntem size yardımcı olacaktır.
  • Mantık sorularını çözerken kesinlikle çok dikkatli okuyun ve tablolama yapıp bu şekilde kombinasyonları düşünün.

ALES’ e Çalışırken Hangi Yayınları Kullanmalıyım?

Öncelikle destek almadan bireysel bir çalışma yapıyorsanız hazırlanırken özellikle soru çözme ve pratik anlamında çıkmış soruları çözmeniz en verimli çalışma yöntemi olacaktır. Çıkmış sorular için ALES Çıkmış Sorular adlı yazımızın forum sayfasını inceleyebilirsiniz. Bunun dışında kaynak olarak piyasada birçok kitap bulunmaktadır fakat tercih yaparken soru kalitesinin iyi olduğu ve hatalı soru sayısının en az olduğu yayınları tercih etmelisiniz. Bu anlamda İrem, PEGEM ve Yedim İklim yayınları önerilebilir.

Ücretsiz ALES Kaynaklarına Nasıl Ulaşabilirim?

Ücretsiz faydalanabileceğiniz ALES kaynaklarına vereceğimiz bağlantılardan ulaşabilirsiniz;

Bu yazımız ile ilgili forum sayfamız üzerinden görüşlerinizi iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

nineteen + four =