İstanbul Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi Lisansüstü Başvuruları

0
1141

İstanbul Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi yüksek lisans ve doktora başvuruları devam ediyor.

Üniversitenin, tüm enstitüleri için 2020-2021 Bahar Dönemi yüksek lisans ve doktora başvuruları devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi yüksek lisans ve doktora başvuruları için başvuru süreçleri hakkında bilgilendirmeleri aşağıda bulabilirsiniz:

ONLİNE BAŞVURU İŞLEMLERİ

  • 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında kontenjan açılan ve kılavuzda isimleri belirtilen enstitülerimiz programlarına ait genel ve yurtdışı kontenjanlarına başvuru işlemleri başvuru tarihleri içerisinde kesintisiz bir şekilde internet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılmalıdır.
  • “Çevrimiçi Başvuru” işlemine başlamadan önce, aşağıdaki linklerden kontenjanlar, başvuru koşulları ve değerlendirme ölçütlerine ilişkin bilgileri dikkatlice okuyunuz. “Çevrimiçi (Online) Başvuru Kılavuzu” için Tıklayınız.

Başvuruda Yüklenen Belgeler 

  1. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, aşağıda yazılı belgeleri ilân edilen tarihler arasında AKSİS Otomasyon Sisteminde “Başvuru Ekranı”na yükleyeceklerdir.
  2. Yüksek Lisans programlarına kayıt için lisans diploması veya mezuniyet belgesinin, Doktora programlarına başvuru için yüksek lisans diploması veya yüksek lisans mezuniyet belgesinin noter ya da ilgili yükseköğretim kurumundan onaylı sureti.
  3. Lisans ve yüksek lisans öğrenimi boyunca alınan bütün derslerin başarı notlarını ve mezuniyet not ortalamasını gösteren not dökümü (transkript) belgelerinin noter onaylı ya da ilgili yükseköğretim kurumundan onaylı sureti.
  4. ALES belgesinin internet çıktısı veya eşdeğeri sınav sonuç belgesinin noter tasdikli sureti.
  5. YDS belgesinin internet çıktısı veya eşdeğeri sınav sonuç belgesinin noter tasdikli sureti.
  6. Son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş vesikalık fotoğraf
  7. Programların genel kontenjanlarına başvuran Türk Uyruklu adaylardan Lisans veya Yüksek
  8. Nüfus cüzdanının fotokopisi
  9. İkamet Beyanı Formu için Tıklayınız.
  10. Erkek adaylar için e-devletten alınacak yeni tarihli Askerlik Durum Belgesi.
  11. Adli sicil kaydının olmadığına dair e-devlet çıktısı.
  12. Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu.(ödemeler Öğrenci Otomasyon Sistemi’nden referans numarası alınarak Halk Bankası’na yapılmaktadır
  13. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında kesin kayıt işlemi tamamlandıktan sonra harç borcu oluşması durumunda ödeme yapılması söz konusudur. Tezsiz Yüksek Lisans Programı için kesin kayıt işlemi ve ders seçimi yapıldıktan sonra ödeme yapılmaktadır.
Yurt dışındaki Kurumlardan Mezun olanlar ve Yabancı Uyruklular için
  1. Lisans Eğitimini yurt dışında tamamlayan öğrencilerden, yurt dışında ikâmet ettiklerine dair onaylı belge
  2. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar diploma ya da mezuniyet belgelerinin noter tasdikli Türkçe tercümesi
  3. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar için transkript belgelerinin Türkçe tercümesinin onaylı sureti.
  4. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan yabancı uyruklu adaylar ve aynı durumdaki Türk vatandaşlarının denklik belgesi dışında diğer koşulları uygun bulunarak kaydedilme durumunda olanların lisans ya da yüksek lisans eğitimlerinin uygun olup olmadığı YÖK tarafında değerlendirilecektir.
  5. Bunun yanında daha önce öğrenim gördükleri kurumların tanınıp tanınmadığı konularında Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) uygun görüş alınmak suretiyle eğitim kabulleri sağlanabilecektir.
  6. Klinik uygulaması olan sağlık alanlarında lisansüstü öğrenciliğe kabulü uygun bulunan ilgililerin öğrenciliklerinin ilk yılı içerisinde YÖK tarafından tanzim edilen Diploma Denklik Belgesini öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri gerekir.
  7. Bu süre içinde belgeyi ibraz edemeyenlerin öğrencilikle ilişiklerinin kesilmektedir.
  8. Ayrıca bu ilk yıl içinde de öğrencilerin sadece ders almalarının uygun görülür fakat tek başına hastaya müdahale gerektiren uygulamalarda bulunamazlar.
  9. Ancak gözlemci olarak bulunabilirler.
  10. Yine, klinik uygulaması olan sağlık alanlarında lisansüstü eğitim görmekte olan öğrencilerin öğrencilikleri devam ettirilecektir. Fakat mezuniyet için YÖK tarafından tanzim edilen Diploma Denklik Belgesini öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri gerekecektir.
  11. Yabancı uyruklular için öğrenim vizeli pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfaların noter tasdikli Türkçe çevirisi
  12. Ayrıca yabancı uyruklu adayların, Türkiye Türkçesi bildiklerini gösterir, üniversitelerin dil merkezleri veya Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan Türkçe sınavından “Türkçe Yeterlilik”, C1 belgesi veya onaylı sureti.

Önemli Tarihler

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler Enstitüleri
  • Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvuru Dönemi: 08-12 Şubat 2021 (Saat 23:59’a kadar)
  • Mülakat Dönemi: 17-18 Şubat 2021
  • Mülakat Sonuçlarının Enstitüye Teslim Tarihi: 19 Şubat 2021
  • Değerlendirme Sonuçlarının İlanı: 23 Şubat 2021
  • Kesin Kayıt Tarihi: 24-26 Şubat 2021
  • Boş Kontenjanların ve Yedek Listesinin İlanı: 02 Mart 2021
  • Yedek Adayların Sistem Üzerinden Başvuru Tarihi: 03 Mart 2021
  • Yedek Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı: 04 Mart 2021
  • Yedeklerin Kesin Kayıt Tarihi: 05 Mart 2021
 Enstitülerin lisansüstü başvurular için istenen belgeler ve diğer ilan detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Lisansüstü başvurusu ile alakalı görüşlerinizi forum sayfamız üzerinden iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

14 − 6 =