Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

YDS (Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı)'ye Nasıl Hazırlanılır?

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
436 Görüntüleme
(@yesim)
Üye Admin
Katılım : 5 sene önce
Gönderiler: 387
Konu başlatıcı  

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı tarafından İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere 2020 yılında iki defa gerçekleştirilen YDS (Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı) İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça diller için yapılmaktadır. Sınava giren adaylar sonuçlarını birçok farklı alanda kullanabilmektedir. Örneğin, yükseklisans, doçentlik gibi akademik kariyer tamamlamak için YDS puanı kullanılabilinmektedir. Bu nedenle YDS kendini test etmekten çok kariyer hayatına yön vermek anlamına da gelmektedir. Sınavda boşluk doldurma, paragrafa göre soru cevaplama gibi sorular çıkıyor. Bu nedenle dilde yetkin olmak YDS’de başarının ilk kuralı. Ayrıca sakin olmak, kendine yeteri kadar güvenmek de sınav anında daha hızlı soru çözmenize yardımcı olacaktır.

 

YDS'ye Nasıl Hazırlanılır?

YDS’ye hazırlanırken gramer alt yapınızı eksiksiz şekilde oluşturmalı, her gün düzenli kelime çalışmaları yaparak kelime bilginizi arttırmalı, bol bol okuma çalışmaları ile okuduğunuzu anlama ve yorumlama pratiğinizi geliştirmelisiniz. Aynı zamanda, çalışmalarınızın gidişatını belirleyebilmek için deneme çözümleri yapıp hata yaptığınız soruları inceleyerek soru çözümlerindeki yanlış yapma olasılıklarını azaltmalısınız.

YDS'ye nasıl hazırlanılacağını maddeler halinde sıralayacak olursak;

  • İlginizi çekebilecek metinler bulun. Örneğin sınava gireceğiniz dildeki gazeteleri okuyabilirsiniz. Çok okumak dile hakim olmanızı sağlayacaktır.
  • Her branştan gelen sorular YDS'yi çok daha zorlu bir hale getirmektedir. Bu nedenle YDS'ye hazırlananlar, her türlü branşla ilgili güncel metinler okumalıdır. Ancak bu şekilde karşılarına çıkan cümleleri daha kolay anlayabileceklerdir.
  • Bilmediğiniz ya da sık sık unuttuğunuz kelime anlamlarını not alarak, her gün tekrar yaparak öğrenmeniz sınavda karşılacağınız soruları cevaplama olasılığını yüzde yüz arttıracaktır.
  • Sınava gireceğiniz dilin cümle yapısına hakim olunması çeviri yaparken, okuyup anlamlandırılmasında ve yorumlanmasında yardımcı olacaktır.
  • Dil sorularında taktik olmamaktadır. YDS'deki tek taktik, her soruya düşen saniyeye hesaplamaktır. Çözümü kısa süren sorulardan kalan saniyeleri de uzun süren sorulara aktarmak gerekmektedir.
  • Çıkmış sorulara mutlaka göz atılmalıdır. Bu sizi sınav koşullarına hazırlayacaktır. Deneme sınavı ya da çıkmış soruları cevaplarken kendinize sınava benzer bir ortam hazırlamanız uygun olacaktır.
  • Sınava gireceğiniz sınıfa erken girin ve masanızın rahat olduğundan emin olun. Dikkatinizi dağıtabilecek her türlü sorunu belirleyin ve sınav gözetmenlerinden yardım alın.
  • Sınava girdiğinizde Türkçe düşüncelerinize son vererek ve tamamen o dile konsantre olarak soruları cevaplayınız.

 

YDS Sınav Takvimi

12 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşecek olan YDS İlkbahar dönem sınavı Kovid-19 salgını nedeniyle 27 Eylül 2020 tarihine ertelenmiştir.

Bu konu 4 sene önce tarafından Yeşim tarihinde düzenlendi

   
Alıntı
Konu Etiketleri
Paylaş: