Fırat Üniversitesi Akademik Kadrolarına Alım Yapıyor!

0
293

Fırat Üniversitesi akademik kadro ilanı yayımladı.

Fırat Üniversitesi, çeşitli fakülte ve bölümlerine toplamda bölümlerine 16 Profesör, 9  Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Öğretim Görevlisi alınması ile alakalı ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fırat Üniversitesi akademik kadro ilanında toplamda 25 öğretim üyesi ve 3 öğretim elemanı alımı yapılacağını duyurdu.
Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır”

İstenilen Belgeler

Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuracak adayların;
  • www.firat.edu.tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinden Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafından doldurularak 1 adet çıktı halinde dilekçesi ile birlikte,
  • Bilimsel eserlerinden oluşan dosyasının 1 (bir) nüshasını basılı olarak,
  • Bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 6 (altı) adet CD/DVD veya taşınabilir bellek ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların,
  • www.firat.edu.tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinden Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafından doldurularak 1 adet çıktı halinde dilekçesi ile
  • Bilimsel eserlerinden oluşan dosyasının 1 (bir) nüshasının basılı olarak ve
  • Bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 4 (dört) adet CD/DVD veya taşınabilir bellek ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir
Önemli
  • Atamalarda, Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi”ndeki esaslar uygulanacaktır
  • Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartlar ile ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru Yeri ve Tarihleri

  • Başvurular ilan yayım tarihinden itibaren 15 gündür. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir
  • NOT: Müracaat eden adayların öğretim üyeliği kadrolarına başvuru ile ilgili koşullara uyup uymadığı Üniversitemizce oluşturulacak “Ön Değerlendirme Komisyonu” tarafından incelenecek olup, bu inceleme sonucunda aranan koşullara uymadığı tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
İLAN BAŞLANGIÇ TARİHİ : 29.05.2020 İLAN BİTİŞ TARİHİ : 12.06.2020

 Öğretim Elemanı Alım İlanı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz Birimlerine, 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile 04.03.2014 tarihli ve 28931 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde eleman alınacaktır ”
  • Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde eleman alınacaktır.
  • Başvuru için gerekli Dilekçe Örneği Üniversitemizin www.firat.edu.tr internet adresinde mevcuttur.

Genel Şartlar

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  2. ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
  3. Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

Özel Şartlar

  1. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.
  2. Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

İstenilen Belgeler

  1. Özgeçmiş
  2. Dilekçe (www.firat.edu.tr sayfasında temin edilebilir.)
  3. 1 Adet Fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı)
  4. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  5. Lisans Mezuniyet Belgesi (Onaylı veya Fotokopisi ile e-devlet çıktısı ile birlikte)
  6. Tezli Yüksek Lisans Belgesi (İlan şartında belirtilen alanı gösterir Onaylı resmi belge)
  7. Doktora Belgesi (İlan şartında belirtilen alanı gösterir onaylı resmi belge)
  8. Lisans Transkript Belgesi (Aslı veya Onaylı)
  9. İsteniyorsa Doktora, Sanatta Yeterlilik, Uzmanlık Belgesi (Onaylı)
  10. ALES Belgesi
  11. Yabancı Dil Belgesi (KPDS/ÜDS/YÖKDİL/YDS)
  12. Askerlik Terhis veya Tecil Belgesi
  13. İlan Şartında Deneyim veya Hizmet İsteniyorsa Onaylı Hizmet Belgesi
  14. Adli Sicil Belgesi

Başvuru Sınav Takvimi ve Yeri

Duyuru Başvuru Tarihi : 29.05.2020 Son Başvuru Tarihi : 12.06.2020 Ön Değerleme Tarihi : 24.06.2020 Sınav Giriş Tarihi :22.06.2020 Sonuç Açıklama Tarihi :24.06.2020 Sonuçların Açıklanacağı İnternet Adresi : www.firat.edu.tr Başvuru Yeri : Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı Merkez / ELAZIĞ
  • Başvuruda bulunacak adayların ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Üniversitemizin Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.
İlan içeriğindeki diğer detayları incelemek için tıklayınız 
Bu haberle ilgili forum sayfamız üzerinden görüşlerinizi iletebilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

20 − seven =