Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 57 Akademisyen Alım İlanı

0
1374

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyen alımı yapılacağını duyurdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi çeşitli fakülte/enstitü ve bölüm/ana bilim dallarına 47 öğretim üyesi ve 10 öğretim elemanı alımı ile alakalı ilanı 1 Aralık  2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, akademisyen alımı yapılacağını ilettiği Resmi Gazete ilanında toplamda 27 Profesör, 20 Doçent ile 10 Öğretim Görevlisi alımı yapılacağını duyurdu.
“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğünden (ÇOMÜ): ÖĞRETİM ELEMANLARI ALINACAKTIR Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Kanunun 5572 sayılı Kanunla değiştirilen 23., 24. ve 26. maddeleri, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz Senatosunca belirlenen Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru, Görev Süresi Uzatımı, Atanma ve Yükseltilme Kriterleri (http://personel.comu.edu.tr/mevzuatlar/akademik-kadro-atama-kriterleri.html) uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.”
İlanda yer alan Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi alım yapılacak akademisyen kadroları için ilgili kadroyu içeren birimler aşağıda iletilmiştir:
  • Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:  Çalışma Ekonomisi ve End. İliş.
  • Diş Hekimliği Fakültesi: Klinik Bilimler
  • Eğitim Fakültesi: Eğitim Bilimleri, Güzel Sanatlar Eğitimi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi, Temel Eğitim, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi
  • Fen Edebiyat Fakültesi:  Arkeoloji, Biyoloji, Kimya, Sanat Tarihi, Tarih, Sosyoloji
  • Güzel Sanatlar Fakültesi: Resim, Seramik ve Cam
  • İlahiyat Fakültesi: Temel İslam Bilimleri
  • İletişim Fakültesi: Gazetecilik
Diğer alım yapılacak kadroları içeren fakülte/ bölüm, yüksekokul/ programlarına buradan ulaşabilirsiniz

Başvuru Şartları ve İstenen Belgeler

  • Adayların ilanda açıklama olarak belirtilen şartlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Başvurular ilanın Resmî Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde sadece online olarak (https://ilan.comu.edu.tr/) adresinden kabul edilecek ve bu link üzerinden işlemler yürütülecektir.
  • Sistem üzerinden tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular, belirtilen şartları taşımayan, eksik bilgi/belgesi olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Online olarak yapılan başvurular için istenen tüm bilgi ve belgeler gerektiğinde Rektörlüğümüzce adaylardan fiziksel olarak istenebilecektir.)
İstenen Belgeler
  1. Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların anabilim dallarını belirten dilekçelerini, öz geçmişlerini, diplomalarının tasdikli örneğini, onaylı kimlik kartını, bilimsel çalışma ile yayınlarını, Doçentlik Belgelerini, kamu hizmetinde bulunanların hizmet belgelerini, adli sicil kayıtlarını, Sigortalı çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış hizmet döküm belgelerini online olarak (https://ilan.comu.edu.tr/) adresine yüklemeleri gerekmektedir. Adayların Rektörlüğe hitaben yazdıkları başvuru dilekçelerinde başvurdukları birim ve anabilim dalı ile ilanın açıklama kısmında ifade edilen ek şart ve çalışma alanlarına ait yeterlikleri sağladıklarını belirtmeleri ve bunları belgelendirmeleri gerekmektedir.
  2. Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve/veya iptal edilecektir.
  3. Sadece bir kadroya başvuru yapılabilir. Birden fazla kadroya başvuran adayın tüm başvuruları iptal edilir.
  4. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.
  5. Erkek adayların dosyalarına askerlik durum belgelerini eklemeleri gerekmektedir.
  6. Üniversitemiz gerekli durumlarda ilanda iptal ve/veya ilanda değişiklik yapma hakkına sahiptir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Elemanı İlanı

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğünden (ÇOMÜ): ÖĞRETİM ELEMANLARI ALINACAKTIR Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar, 10/07/2018 tarih ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca Öğretim Görevlisi alınacaktır.
  • Başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde sadece online olarak (https://ilan.comu.edu.tr/) adresinden kabul edilecek ve bu link üzerinden işlemler yürütülecektir. Sistem üzerinden tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular, belirtilen şartları taşımayan, eksik bilgi/belgesi olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Online olarak yapılan başvurular için istenen tüm bilgi ve belgeler gerektiğinde Rektörlüğümüzce adaylardan fiziksel olarak istenebilecektir.) Sadece bir kadroya başvuru yapılabilir. Birden fazla kadroya başvuran adayın tüm başvuruları iptal edilir.”
İlanda yer alan Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi alım yapılacak akademisyen kadroları için ilgili kadroyu içeren birimler aşağıda iletilmiştir:
  • Devlet Konservatuvarı: Müzik
  • Biga Meslek Yüksekokulu: Motorlu Araçlar ve Ulaşım Teknolojisi
  • Çan Meslek Yüksekokulu: Mülkiyet Koruma ve Güvenlik
  • Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Eczane Hizmetleri
Diğer alım yapılacak kadroları içeren fakülte/ bölüm, yüksekokul/ programlarına buradan ulaşabilirsiniz

İstenilen Belgeler:

  1. Başvuru dilekçesi (Başvurdukları bölüm/ana bilim dalı/ana sanat dalı/program adı, ilan tarihi, yazışma adresi ve telefon numaralarını içeren imzalı başvuru dilekçesi)
  2. Öz geçmiş ve varsa bilimsel yayın listeleri
  3. Onaylı Kimlik Kartı sureti veya Onaylı Kimlik Kartı fotokopisi
  4. Onaylı mezuniyet belgeleri (e-Devletten alınan karekodlu belgeler atama sırasında aslı getirilmek şartıyla kabul edilecektir.) (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin YÖK tarafından onaylanmış olması gerekir.)
  5. Onaylı not transkripti (e-Devletten alınan karekodlu belgeler atama sırasında aslı getirilmek şartıyla kabul edilecektir.)
  6. Onaylı Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışıyor olanlar veya ayrılmış olanlar getirecekler.)
  7. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  8. ALES sınav sonuç belgesi (Son 5 yıla ait)
  9. Yabancı Dil sınav sonuç belgesi
  10. Sosyal Güvenlik Kurumu onaylı hizmet döküm belgesi (SSK’ya bağlı Sigortalı hizmeti olanlar için)
  11. Adli Sicil Kaydı
  12. Varsa muafiyet ile ilgili belgeler
  13. İlanda isteniyorsa tecrübe ile ilgili belgeler

Sınav Takvimi

  • Başvuru Başlama Tarihi : 01.12.2020
  • Başvuru Bitiş Tarihi : 15.12.2020
  • Ön Değerlendirme Sonuçları İlan Tarihi : 18.12.2020
  • Giriş Sınavı Tarihi : 23.12.2020
  • Sınav Giriş Yerleri : İlgili Birimlerde
  • Sonuç Açıklama Tarihi : 25.12.2020
  • NOT : İlan ile ilgili tüm açıklamalar ve sonuçlar başvurulan birimin internet sayfasında duyurulacaktır. Üniversitemiz gerekli durumlarda ilanda iptal ve/veya ilanda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

İlan içeriğindeki diğer detayları incelemek ve bilgi almak için tıklayınız
İlan hakkında görüşlerinizi forum sayfamız üzerinden iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

seventeen − three =