Avrasya Üniversitesi 258 Akademik Personel Alacak

0
537

Avrasya Üniversitesi, 30 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan akademik kadro ilanında 258 akademisyen alımı yapacağını duyurdu.

Altınbaş Üniversitesi, akademisyen alım ilanında bünyesine Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 258 akademik personel alımı yapacağını duyurdu.
Öğretim Elemanı İlanı Genel Şartlar:
  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Akademik ve Lisansüstü Eğitim Sınavından (ALES) en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde muafiyet durumları kanıtlamaları halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
  3. Adayların not döküm belgelerindeki (Transkript) dörtlük/beşlik not sistemlerinin dönüşümü Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlilik tablosuna göre belirlenir. Not sisteminin yüzlük olması halinde yüzlük not esas alınır. Not Doküman belgesinde hem dörtlük/beşlik hem de yüzlük not sisteminin olması halinde ilgili tarihte mezun olunan üniversitenin kullandığı ve adayın mezun olduğu resmi not sistemi esas alınır.
  4. Meslek Yüksekokullarında ilan edilen kadrolar yabancı dil şartlarından muaftır.
  5. İlgili yönetmeliğin 6/4. maddesi kapsamında alınacak öğretim görevlileri için dil puan şartı 80 puandır.
Öğretim Elemanı İlanı Özel Şartlar:
  1. Araştırma görevlisi kadrolarına başvuracak adayların tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.
  2. Lisansüstü eğitim öğrencilik azami süresi dolan ve ilgili yönetmelikler gereğince azami süreleri yeniden başlayanlar ile azami sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişkileri kesilen araştırma görevlileri ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına müracaat edemezler.

Öğretim Elemanı İlanı İstenen Belgeler:

  1. Öğretim Elemanı Başvuru Formu
  2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  3. Özgeçmiş
  4. Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge (e-Devletten alınabilir.)
  5. Diploma, geçici mezuniyet belgesi ve ilanın özel şartlar bölümünde istenen belgelerin ve öğrenci belgelerinin onaylı sureti (yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğini gösteren onaylı belge)
  6. Lisans Transkripti (onaylı)
  7. ALES belgesi (ÖSYM’nin internet sayfasından alınan tarih ve doğrulama kodu bulunan orijinal belge) sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren beş yıl geçerlidir.
  8. Yabancı Dil Belgesi (Asıl ya da doğrulama kodu bulunan)
  9. İki adet fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık veya biyometrik)
  10. Alanında tecrübe belgesi (onaylı belge) (ilan edilen kadroya bağlı olarak)
  11. Sosyal güvenlik kurumu (SGK) Hizmet Takip Programından (HİTAP) alınan Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.) herhangi bir adli sicil kaydı olmadığına dair belge (e-Devlet vb.)
Sınav Takvimi:
    • Başvuru Tarihi : 30/03/2021
    • Son Başvuru Tarihi : 13/04/2021
    • Öğretim Üyesi alım ilanı için;
      • Ön Değerlendirme Tarihi: 19/04/2021
      • Sınav Tarihi : 21/04/2021
      • Sonuç Açıklama Tarihi : 23/04/2021
İlan kapsamındaki bölümler ve anabilim dallarıyla ilgili haberimizin en altında yer alan linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

Öğretim Üyesi İlanı İstenen Belgeler:

  • Profesörler: Başvurdukları bölümü belirten dilekçeleri, ekinde son altı ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, özgeçmiş, nüfus cüzdan örneği, adli sicil kaydı olmadığına dair belge (e-Devlet) doçentlik belgesi ve diğer öğrenim belgeleri YÖK denklik belgesi (yurt dışından alınmış diplomalar için) İngilizce Dil belgesi (YÖKDİL/YDS ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı) bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 adet basılı kopya ve 6 adet dijital kopya (USB) olarak gönderilecektir.
  • Doçentler: Üniversitelerarası Kurulun Doçentlik başvuruları için uygulamaya koyduğu asgari başvuru koşullarını sağlamış olmak koşulu ile başvurdukları bölümü belirten dilekçe, özgeçmiş, doçentlik belgesi onaylı sureti ile diğer öğrenim belgeleri, İngilizce Dil belgesi (YÖKDİL/YDS ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı) nüfus cüzdan örneği ile 2 (iki) adet fotoğraf, adli sicil belgesi olmadığına dair belge (e-Devlet) bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 adet basılı kopya ve 4 adet dijital kopya (USB) olarak gönderilecektir.
  • Doktor Öğretim Üyeleri: Başvurdukları kadroyu ve yabancı dilini belirten dilekçe, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomalarının onaylı örnekleri ile varsa ÜDS veya KPDS sonuç belgelerini, özgeçmiş, İngilizce Dil belgesi (YÖKDİL/YDS ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı) nüfus cüzdan örneği ile 2 (iki) adet fotoğraf, adli sicil belgesi olmadığına dair belge (e-Devlet) bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 adet basılı kopya ve 4 adet dijital kopya (USB) olarak gönderilecektir.
Doçent veya Profesör kadrolarına başvuracak adayların aranan kriterler başlığında belirtilen alanlarda Doçentlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Öğrenim belgesini yurt dışından almış olanların denkliğinin Üniversitelerarası Kurulca onaylanmış olması gerekmektedir. Başvurular bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde, Avrasya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile yapılacaktır.
Başvuru Takvimi:
  • Başvuru Tarihi : 30/03/2021
  • Son Başvuru Tarihi : 14/04/2021
İlan kapsamındaki bölümler ve anabilim dallarıyla ilgili haberimizin aşağıda yer alan linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.
Adres :
Avrasya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı, Adnan Kahveci Mah., Rize Cad. No: 226 Pelitli/TRABZON Tel: +90 462 334 64 44-45-47 [email protected]

İlan içeriğindeki diğer detayları incelemek ve bilgi almak için tıklayınız.
İlan hakkında görüşlerinizi forum sayfamız üzerinden iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

nine − 1 =